Licht op bloemen

In mijn serie “licht op bloemen” draait alles om het kleine verborgen leven in een bloem. De foto’s tonen de kleine details die vaak niet opgemerkt worden. De schoonheid van de verschillende stadia van groei, bloei en verval ( afsterven) wordt zichtbaar gemaakt door deze uit te vergroten en in een andere context te plaatsen.

In de eerste serie gebeurt dit vooral door de bloem uit haar natuurlijke context te halen en te ensceneren in een nieuwe, andere omgeving. Soms apart, maar vaak ook in een repeterende ( niet natuurlijke) opstelling. De bloem met al zijn wonderlijke details krijgt daardoor een nieuwe betekenis.

In mijn tweede serie is een deel van de bloem het uitgangspunt voor het scheppen van iets nieuws. Met behulp van digitale technieken ontstaat een nieuwe creatie met symmetrische kenmerken en een heel eigen zeggingskracht. Door het variëren van licht, kleur en scherpte tegenover onscherpte toont iedere foto een eigen spanningsveld.

Mijn “licht op bloemen” zijn een uitwerking van mijn passie. Hiermee geef ik de toeschouwer de mogelijkheid mee te gaan in mijn waarneming en de verbinding met essenties uit de natuur te voelen.